FOOTBALL SUMMER SALE - 25%-75% намаление на футболни обувки & Fanshop продукти! Купи сега

BF LvLВръзки vs Без връзки

2022 г. е и футболните обувки без връзки вече не са просто луд експеримент на дизайнерите, както бяха досега. Всичко започна през 2006 г., когато Lotto пусна своите футуристични футболни обувки Zhero Gravity, но по това време те не оказаха особено влияние върху футболната индустрия . Едва 10 години след пускането им на пазара adidas пуснаха първите си бутонки без връзки, наречени ACE 16+ Purecontrol, които поставиха началото на обувките "без връзки".

Ще се опитаме да обясним основните разлики между класическите версии с връзки и тези без тях.

Обувки без връзки


adidas е основният играч на този пазар, разполагайки с версии на всички настоящи бутонки без връзки. Наскоро Nike, Puma и дори New Balance започнаха да тестват laceless модата и това е просто въпрос време, преди да бъдат на същото ниво като своя конкурент.

Предимства на бутонките без връзки

Повечето от нас вероятно ще се съгласят, че футболните обувки без връзки притежават определена естетическа привлекателност, която не можем да отречем. Безшевният дизайн, освободен от класическите придружители за връзване, определено привлича вниманието ни.
Освен външния им вид, става дума най-вече за усещането на топката. Много професионални играчи наскоро преминаха към версии без връзки, защото предпочитат "босо" докосване, което обувките с връзки нямат.

Недостатъци на бутонките без връзки

Основният проблем с обувките без връзки е, че те няма да стоят идеално на всеки. Всеки от нас е различен и има различна форма на стъпалото. Някои са с по-тесни, други с по-широки, а трети с по-високо стъпало. Освен класическия размер кройката им еуниверсална и затова може да са тесни на някого или напротив да са хлабави в областта на стъпалото. Но ако това не е проблем за вас, тогава футболните обувки без връзки могат да бъдат правилният избор.

Футболни обувки без връзки


Обувки с връзки

Предимства на бутонките с връзки

Класическите футболни обувки с връзки гарантират най-вече страхотно прилягане. Благодарение на връзките кракът ви няма да се плъзга в обувката и следователно бързата смяна на посоката никога няма да е проблем. В допълнение, Puma пренесе "заключването" на стъпалото на друго ниво с техния модел Future 1.4, който има революционна система за връзки в допълнение към компресионните ленти, които се увиват около крака ви. Това ще гарантира, че обувката ще пасне точно на вашия тип крак и че всички места ще бъдат запълнени както трябва. Не можете да сбъркате с класиката.

Недостатъци на обувките с връзки

"Проблемът" с връзките за обувки е връзването. Дали това се приема като минус е много субективно, тъй като го споменахме в предишния абзац като нещо положително. Да, ще прекарвате повече време във връзване на обувките си, но досега връзките бяха нормална част от всички футболни обувки, така че се съмняваме, че ще притесняват някого толкова много.

Футболни обувки с връзки

Заключение

"С или без връзки" дебатът винаги ще зависи от личните предпочитания и формата на вашите крака. Ако имате нетипична форма на стъпалото, вероятно е по-добре да се спрете на класически обувки.

Но ако футболните обувки без връзки ви стоят добре и търсите по-естествено усещане върху топката, тогава няма за какво да се притеснявате, купете си adidas' elite models още днес!