End of Season Sale - Спестете до 60 % от избрани артикули -- days --:--:-- Купи сега

В днешно време не са много играчите, които никога не са стъпвали върху изкуствена трева. Отборите използват тази настилка,  особено през зимата, на нея се играят мачове през цялата година и и някои мачове от Шампионската лига. Не всеки обаче знае, че има футболни обувки изработени специално за изкуствена трева.

AG = футболни обувки за изкуствена трева

AG абревиатурата означава 'изкуствен терен,' така че тези обувки са предназначени за игра на него. Обясняваме защо не трябва да използвате обикновени футболни обувки FG (твърда земя) върху изкуствена трева малко по-нататък в статията. Сега нека се съсредоточим върху това какво представляват шиповете на AG. Футболните обувки за изкуствена трева имат в сравнение с класическите FG обувки по-издръжлива подметка, по-голямо количество (кухи) шипове, които са по-заоблени.Те са специално предназначени за преодоляване на предизвикателстватана изкуствената повърхност и за осигуряванена възможно най-добро сцепление и опора. Разликата между AG и FG футболни обувки трябва да бъде разпозната от пръв поглед:

AG или FG

Защо да не играете с FG обувки на изкуствена трева?

Отговорът на този въпрос е доста лесен - те не са създадени за това. Първо, има повишен риск от нараняване и това не е покрито от гаранцията. Вижте, изкуствената трева генерира много повече топлина отколкото естествената трева. Тъй като подметките и шиповете на обувките FG не могат да издържат на тези температури в дългосрочен план, те няма да издържат толкова дълго и дори могат да се повредят доста бързо, особено през пролетта и лятото. Изкуствената трева осигурява по-добро сцепление. По-високите и по-твърдите шипове на обувките FG могат да се забият в нея,

Обувките могат да се използват и на AG, доста удобно, но подметката им е предназначена предимно за площ с много по-нисък профил. По този начин те никога няма да ви осигурят толкова добро сцепление и опора, колкото AG обувките. Човек може да научи това най-добре на мокра или леко замръзнала изкуствена трева.

Детски футболни обувки за изкуствена трева

Правилните обувки са много важни за всеки спортист, включително и за децата. Докато FG обувките не са подходящи за изкуствени терени, AG обувките могат да се използват на естествена трева. Предлагаме ви голямо разнообразие от детски AG обувки както и някои универсални/хибридни обувки, които съчетават най-доброто от двете и са подходящи за игра на всякакъв терен. От гледна точка на родителите, ако младият ви талант често тренира мърху изкуствена и естествена трева, това може да се окаже, като се вземе предвид цената, най-доброто решение.

В заключение...

Ако играете редовно на изкуствена трева и искате да се представяте по най-добрия начин там, инвестирането в AG футболни обувки е основно и наложително. Те ви осигуряват най-добрата опора, сцепление и безопасност на тази модерна повърхност, като ви гарантират най-доброто изживяване по време на игра. Това ще ви накара да обичате играта!