FOOTBALL SUMMER SALE - 25%-75% намаление на футболни обувки & Fanshop продукти! Купи сега

Имате малък футболист, който расте у дома и е време за неговите първи (втори, трети) футболни обувки? Изборът на правилните детски обувки не е толкова лесен, колкото може да изглежда. В крайна сметка не става въпрос само за външния вид и марката (adidas, Nike, Puma и т.н.), всичко опира до размера на футболната обувка, материала и повърхността на терена.

Правилният размер футболни обувки за дете

Основното нещо е да знаетеправилния размер. Футболната обувка трябва да пасва точно. Ето защо е необходимовнимателно да измервате стъпалото на дететоособено когато купувате онлайн. 

Детски футболни обувки по тип настилка

Най-важният фактор при избора на чифт футболни обувки е повърхността, за която са проектирани. Настилката определятипа на подметката. Необходимо е да се разграничи дали детето ще играе на естествена трева, изкуствена трева или на закрито.

1) Футболни обувки за естествена трева

Футболни шипове

Това са правилните футболни обувки, ако търсите детски обувки за естествена трева. Те ще осигурят стабилност насухи, но също и на мокри до леко кални терени. Тревата бутонките са обозначени с FG (твърда основа), но внимавайте, те не са подходящи за изкуствени повърхности! Съществува риск от нараняване и известна загуба на възможността за иск.

dětské lisovky

Защо не можете да ги използвате върху изкуствена повърхност?

Гуменият гранулат, който образува пълнежа на изкуствена трева, генерира по-високи температури от естествената трева. Подметките на конвенционалните компактори FG не са създадени за тези температури, за разлика от компакторите AG/MG. Изкуствената трева също има много по-високо сцепление, така че зацепките с некръгла форма могат да „заключват“ по такъв начин, че има вероятност да възникнат наранявания, ако посоката на движение се промени рязко.

Ако детето ви ще сменя естествена и изкуствена трева и искате един чифт обувки, тогава трябва да изберете или обувки AG или обувки MG . Могат да се използват и на двата вида повърхности.

Колекция от футболни обувки на известни играчи

Има много дизайни  детски обувки, от които да избирате. Например любимият ви играч може да ви помогне в избора. Най-добрите имат свои собствени колекции. Много популярни, не само сред децата, са adidas обувки, с които играе Лионел Меси, или тези на Nike, носени от Кристиано Роналдо .

Бутонки най-често използваните футболни обувки, получават името си от начина, по който са направени, където пластмасови тапи с различни форми се притискат в подметката.

Футболни обувки за мека настилка (мокра, кална)

За мек терен, когато теренът е мокър, най-добре е да използвате обувки (SG). Шиповете на техните подметки обикновено са метални (и сменяеми), а също и по-високи, така чеда не се плъзгат върху мокри, кални повърхности. Други технологии помагат да се осигури най-добрата възможна стабилност и ефективност. Например Anti-clog traction за отблъскване на кал от Nike.

kolíkové kopačky

Обувки за здрава земя

Хибрид на класическите бутонки са обувките за твърд терен . На подметките им ще намерите и двата вида шипове. Тези обувки  също са предназначени за меки повърхности.

lisokolíky

2) Футболни обувки за деца за изкуствена трева и други настилки

За изкуствена трева има специални обувки обозначени с AG или MG (изкуствен/мулти терен). Тези обувки също са идеалното решение 2 в 1, ако детето ви редува игра на естествена и изкуствена трева. Могат да се използват както на изкуствена, така и на конвенционална трева.

Друг тип обувки са обувки за трева (TF). Те имат малки гумени шипове по цялата подметка иса предназначени за изкуствена трева с всякаква дължина, както и за чакъл, сняг или бетон. Обаче обувките ще се плъзгат по тревата.

3) Детски домашни обувки 

Обувките за закрито (IC) нямат шипове. Тяхното предназначение е лесно и ясно - само за вътрешна употреба. От училищни физкултурни салони до професионални зали. Освен за футзал върху паркет,те могат да се използват и върху гумирани повърхности.

sálovky

Най-достъпните детски футболни обувки

Гумените обувки също заслужават поне споменаване. За много футболисти това са първите футболни обувки. Известните "гуменки" са достъпни и относително издръжливи, особено в гумената им част. Текстилът, от друга страна, съхне бързо. Подходящи са за трева и чакъл. За тези, които търсят достъпна алтернатива обаче, те са на разумни цени и предлагат по-модерни модели. 

Детски футболни обувки по материал

Друг фактор, който пряко влияе върху цената, е материалът. Най-често срещаният е синтетичният материал, който е лесен за поддръжка, издръжлив и водоустойчив. Тези обувки са и най-достъпни. Най-високият клас е кожени футболни обувки. Въпреки че са по-скъпи и изискват най-интензивна поддръжка, те също са най-издръжливи и осигуряват най-голям комфорт и защита , както и най-добър контрол върху топката.< /p>

Футболни обувки с връзки срещу връзки без връзки

Футболните бутонки са разделени на модели с връзки и модели без връзки. Тези без връзкипозволяват по-добро усещане на топкатано те трябва да прилягат наистина перфектно на крака от самото начало. Някои модели без връзки имат връзки от външната страна на стъпалото. И двата вида се предлагат и с дължина до глезена. Обувките до глезена са завършени с чорап, който подобрява връзката между крака и обувката и допринася за комфорта.