FOOTBALL SUMMER SALE - 25%-75% намаление на футболни обувки & Fanshop продукти! Купи сега

Евтини vs Скъпи

Nike Zoom Mercurial Vapor 15

Нека бъдем честни, за нас може да бъде доста трудно да изберем правилния тип обувки. Толкова много марки и модели, а на всичкото отгоре има класове за всеки модел. Включете и цветове и ще имате стотици възможности за избор. За ваше щастие ще се опитаме да отговорим на някои от най-често задаваните въпроси, когато става въпрос за скъпи срещу евтини обувки.
In this article, we will cover perhaps the most popular football boots of them all, Nike Mercurial.  Let's start with the Elite version.

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Elite

Знаете ли как научаваме за всички нови технологии, които Nike предлага с всяка линия Mercurial? Е, моделът от ниво Elite ги има всички. Олекотените Vaporposite+, с горна част, изработена от синтетичен материал на текстилна основа, покриит с тънко полиуретаново покритие, меки, гъвкави и имат стегнато усещане почти като босо стъпало. От вътрешната страна е меката материя Flyknit за по-голям комфорт. Както всички скорошни модели Elite, те са оборудван с ACC (All Conditions Control). 

Най-големият ъпгрейд е подметката. За първи път снабдени с характерния за Nike Air Zoom Unit, покриващ 3/4 от подметката. Това ви дава усещане за еластичност, което не прилича на нищо, което някога сме виждали. Винаги зависи от личните предпочитания, някой може да хареса по-твърдото, сурово усещане, но ние намираме подметката Air Zoom за доста революционна с малко “отскачане” във всяка стъпка. 
Тризвездните шипове са ново допълнение в сравнение с предходните години, които имат същото агресивно сцепление като по-старите версии, но му придават малко повече стабилност и подобряват сцеплението при движение във всяка посока.  ;
С тегло от 186 грама това не е изненадващо най-леката обувка от всички нива. Ако играете на високо състезателно ниво и искате най-доброто качество и превъзходни материали не търсете повече от Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Елит.

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Pro

Слизайки с едно ниво по-ниско, имаме версията Pro. В горната част има NikeSkin, за разлика от Vaporposite+ на Elite. Въпреки това, все още е доста подобна текстилната горна част, покрита с тънък полиуретанов филм, както се вижда при най-високата ценова точка. Компромисът е малко мекота, но все пак се усеща много по-премиум от това, с което сме свикнали от предходните модели. Тъканта подобна на Flyknit отдолу е малко по-твърда при Pro версията, но все пак върши добре работата. За съжаление, Pro не’ разполагат с ACC технология. 
Най-голямата разлика е в размера на модула Air Zoom. Elite версията разпространява технологията с въздушно налягане в почти целия ви крак, докато Pro имат Air Zoom само в областта на петата. Подскачащото усещане на Elites просто го няма, чувства се по-сурово и като предишни модели Mercurial. Блокът на петата има леко пружиниращо усещане, но като се има предвид, че прекарвате по-голямата част от времето си на пръсти, той не е толкова впечатляващ, колкото по-скъпата алтернатива. 
Тризвездните шипове и оформлението са и се усещат като Elites. С тегло 223 g, те са значително по-тежки. 
Като цяло, Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Pro са страхотен чифт футболни обувки, които минават през няколко завоя, но въпреки това се представят много добре. Те са идеални за всеки, който не играе на най-високо нивоl и иска да получи обувки, подобни на премиум класа, същевременно на по-малък бюджет.

Купи Pro

Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Academy

Стигайки до още по-евтин модел, версията на Academy също е снабдена с горна част NikeSkin, но нейният модел е по-линеен, а не шарката на шеврон, както при по-високите версии. Все още има тънкото полиуретаново покритие, но е малко по-твърдо и има найлон от вътрешната страна, нещо обичайно за по-евтините модели.
Както цялата линия, той също разполага с модула Air Zoom, въпреки че отново е само част от областта на петата и е дори по-малък, отколкото при модела Pro. В крайна сметка ефектът едва ли е налице, така че не бихме се надявали, ако искате да вземете модела на Academy и очаквате значително еластично усещане при удара. 
Тризвездни шипове присъстват и тук, но само от външната страна на подметката, с класически кръгли шипове от вътрешната. Това е най-вече опитът на Nike да направи по-евтина версия за многократна употреба както за естествена, така и за изкуствена трева. Сцеплението не е толкова забележимо, но все пак се усеща като скоростно зареждане. С тегло от 248 грама, тези обувки са най-тежкият от триото. 
В заключение, Nike Zoom Mercurial Vapor 15 Academy е добра обувка от начално ниво за деца и играчи за развлечение. 

 


Купи Academy

Най-новите модели от серията Mercurial отбелязват значителни подобрения в сравнение с предходните години, като по-ниските класове са по-добри от всякога. Тазгодишната линия Mercurial със сигурност трябва да задоволи всички, независимо от нивото на игра или бюджета. Кои си избирате?

Купи всички Nike Mercurial