Евтини vs Скъпи - adidas X Speedportal

Както направихме миналата седмица с Nike Mercurial Vapor 15, продължаваме с сравняване на различните нива на adidas’ водещи футболни обувки, X Speedportal.
Този път акцентираме основно на моделите с връзки.

X Speedportal .1

Започвайки с версията от най-високо ниво, тя е пълна с нови материали и технологии. Има SPEEDSKIN 2.0, текстилен материал, който е много тънък и има превъзходно докосване на топката. Материята Primeknit в областта на връзките е супер мека и обгръща крака ви.

Областта на петата е изненадващо доста масивна, това се дължи най-вече на факта, че е пълна с изобилие от омекотяване, което ще ви осигури опора на петата и ще запълни празните пространства че повечето футболни обувки не го правят, което води до хубаво плътно прилягане.

SPEEDPLATE 2.0 разполага с ново оформление на шиповете и най-важното, карбитексова плоча, която е вградена в подметката. Шиповете правят сцеплението по-добро от всякога, а карбитексът осигурява добро пружиниране при движение.
С тегло от 199 грама, те са по-леки от старите adidas Speedflow .1.

Тази обувка, вдъхновена от Рик и Морти, е страхотна скоростна обувка, която определено ще задоволи много нападатели и полузащитници, играещи на най-високо ниво.

Купи X Speedportal .1

X Speedportal .2

Преминавайки към втората най-скъпа обувка, горната част е изненадващо хубава и мека. Описвана от adidas като енжинерно разработена горна мрежа, те са тънки и гъвкави, не толкова като горната версия, но все пак са достатъчно задоволителни за нас.

SPEEDPLATE 2.0 се появяват и тук, но няма карбитексната плоча като горен слой, въпреки че има карбонов модел, който ви кара да мислите, че има такъв. На терена това означава, че обувките ви не са толкова гъвкави и малко по-твърди в средната част на стъпалото.
С 256 грама те са много по-тежки от версията .1.

Adidas X Speedportal .2 е добър чифт футболни обувки, който може би не е толкова добър, колкото по-скъпия си еквивалент, но ще задоволи всеки, който играе вдолните футболни дивизии.

 

Купи X Speedportal .2


X Speedportal .3

Преминавайки към последния чифт обувки, включва текстилен материал с покритие в горната част, което донякъде копира предишните опции, но спадът в качеството е доста значителен. От вътрешната страна откриваме материал, подобен на найлон, характерен за по-евтините версии.

SPEEDPLATE 2.0 също е тук, в смисъл същата шарка на шипове, но карбонова плоча очевидно липсва.

adidas X Speedportal .3 са добри обувки за начално ниво, най-подходящи за любители играчи и деца.

Купи X Speedportal .3

Помогнахме ли ви в избора? Както винаги, най-вече зависи от играча кога ще падне, а не от вашите обувки. Като се има предвид това, един добър чифт обувки определено може да подобри представянето и удобството ви на терена.

Купи всички X Speedportal