FOOTBALL SUMMER SALE - 25%-75% намаление на футболни обувки & Fanshop продукти! Купи сега

Европейско Първенство 2020

Финални статистики

Италианският национален отбор Squadra Azzura празнува, докато  английското наказателно проклятие продължава. Станахме свидетели на невероятният и  драматичен турнир, където перфектната стратегия донесе победата. В италианското представяне видяхме дефанзивно майсторство, хладнокръвие, първокласно завършване и свръхчовешки вратарски умения доказващи, че трофеят ще пътува към Южна Европа. Но какво показват числата след изиграните мачове и каква екипировка помогна на играчите да постигнат тези невероятни резултати на Европейско първенство по футбол? Ще разгледаме всички тези детайли в нашата статистическа поредица

Купи сега

Best scoring models

Кристиано Роналдо и Патрик Шик запазиха преднината си в класацията и двамата допринесоха за доминирането на Nike football бутонки и особено на Mercurial silo. От общо 142 гола, отбелязани на турнира обувките adidas X са отговорни за 25 от тях, което означава, че се позиционират на второто място в нашата класация за футболни обувки. Ами какво остава за останалите модели? Обобщихме всичко в следващите диаграми.

Най-добрите голмайстори

Но не всичко в футбола свързано само с голове, нали? Главният герой на финала определено беше Джанлуиджи Доннарумма, чийто adidas Predator Pro ръкавици ще живеят дълго в кошмарите на англичаните. Друга интересна статистика е общото изминато разстояние и отново италианското име оглавява класацията - плеймейкърът Жоржиньо измина общо 86,6 Км по време на турнира с помощта на своите Nike Tiempo. Най-голям брой асистенции направи швейцарецът Стивън Цубер в неговите Puma Ultra обувки завършвайки с резултат от 4 асистенции.

 

Марки допринесли за голове

 

Модели футболни обувки

*Тези графики показват идентификацията на модела без допълнителни специфики.

Купи сега

Европейско първенство по футбол 2020 беше страхотно преживяване и се надяваме и на вас да ви е харесало! Кой ще блесне на следващия турнир? Може да бъдете и вие!